Dorpsstraat 197 -199 - Wormer
Soort object:
Horeca
Woonoppervlakte:
401 m²
Bouwjaar:
1905
Perceeloppervlakte:
587 m²
Aanvaarding:
in overleg
Vraagprijs:
€ 649.000,- k.k. excl. BTW


Omschrijving

Horeca met dienstwoning (een fantastisch woonhuis van 242 m2!) in voormalig kerkgebouw op 15 minuten rijden vanaf Amsterdam. Het woonhuis, voorheen een dancing, heeft een balzaal van een woonkamer en een terras van 77 m2 uitkijkend op natuurgebied het Zwet.

Direct achter de woning ligt het goed geïsoleerde (verouderde) café van 159 m2. Het café heeft een eigen toegangsdeur en is ook vanuit het woonhuis te bereiken. Op dit moment is het café gesloten.

Het betreft reguliere horeca, dat wil zeggen:
Een bedrijf waar hoofdzakelijk overdag en/of in de avonduren dranken en/of etenswaren voor gebruik ter plaatse worden verstrekt en/of waarin logies worden verstrekt, zoals bijvoorbeeld een café, restaurant, hotel, pension, snackbar, en naar de aard en openingstijden daarmee gelijk te stellen bedrijven, één en ander al dan niet in combinatie met een vermaakfunctie met uitzondering van een erotisch getinte vermaakfunctie.

Ook geschikt als kantoor of praktijk aan huis. Dit zou passen binnen het lint. Hiervoor dient wel nog een wijziging van de bestemming aangevraagd te worden

Het woonhuis heeft een enorme woonkamer met hoge kerkramen, een plafond van ruim zes meter hoog, een open haard met grote antieke schouw en een statige brede trap naar de woonkeuken met het grote terras. Er is een voortuin op het zuiden en helemaal achterin een binnenplaats van circa 95 m2. Aan binnen- en buitenruimte heeft u hier geen gebrek.
In 1998 is deze voormalig Nederlands Hervormde Kerk verbouwd van dancing tot woonhuis met alle comfort van deze tijd, waarbij het originele houten plafond, gotische ramen en glas in lood van de kerk bewaard zijn gebleven. De woonkamer heeft een tegelvloer met vloerverwarming en openslaande deuren naar de voortuin op het zuiden. Er zijn vier slaapkamers, twee badkamers en een gezellige ruime woonkeuken gelegen op de hoger gelegen open verdieping, grenzend aan het terras.

INDELING

Café:
gelegen achter de kerk. Bar met een podium, een garderobe, dames- en herentoiletten, een keukentje, kantoor en veel bergruimte. Het café heeft een eigen toegang vanaf de steeg naast het huis en is ook bereikbaar binnendoor.

Woonhuis:
entree aan de zijkant van het huis, nieuw toilet en meterkast met uitgebreide elektra.
Ruime hal met lichte eikenhouten vloer, garderobekast met dubbele deuren, trapkast, twee slaapkamers, wasruimte met wasmachineaansluiting en cv-ketel van Nefit (2000). Badkamer met vloerverwarming, dubbele wastafel, ovaal ligbad, fraaie douchecabine, een groot raam, toilet, een balkenplafond en toegangsdeur met glas-in-loodraam. De kranen in de badkamer zijn van Axor Starck.
Woonkamer van circa 74 m2 met openslaande deuren naar de voortuin op het zuiden. Open haard met hoge antieke schouw met twee pilaren. Gotische ramen in de voorgevel met gekleurd glas-in-lood. Grote ramen in de zijgevel met helder glas en een gietijzeren roedeverdeling. Donkere tegelvloer (60x60) met vloerverwarming. Vanuit de woonkamer toegang naar de derde slaapkamer. Statige brede trap in de woonkamer naar de open hoger gelegen verdieping met een werkruimte, een televisieruimte en de woonkeuken. De keuken heeft vijf ramen boven het aanrecht, een vierkante spoelbak met een stoere kraan, een vijfpits-gasfornuis met afzuigkap en een koelkast met drie vrieslades. Kast met warmwaterboiler van Nefit. Vanuit de keuken toegang naar het enorme dakterras en toegang naar de vierde slaapkamer met een grote dakkapel met uitzicht op het Zwet en een trapje naar de tweede badkamer met een douche-/stoomcabine, wastafel, handdoekradiator en toilet.

LOCATIE:
Wormer is vijftien minuten van Amsterdam gelegen, in de prachtige en verrassende Zaanstreek, met indrukwekkende industriële en historische gebouwen langs de Zaan. Wormer is drie basisscholen rijk. Aan de Dorpsstraat zijn allerlei winkels gevestigd, u kunt hier lopend voor uw dagelijkse boodschappen terecht. Iets verderop is een winkelcentrum met onder andere een HEMA.
Aan de achterzijde van het huis ligt het schitterende waterrijke en vogelrijke natuurgebied het Zwet waar u heerlijk met een bootje kunt varen en 's winters met ijs naar hartenlust kunt schaatsen.