Zuideinde 6 - Broek in Waterland
Soort object:
herenhuis
Perceeloppervlakte:
400 m²
Aanvaarding:
in overleg
Inhoud:
356 m³
Woonoppervlakte:
95 m²
Vraagprijs:
€ 779.500,- k.k.


Omschrijving

Wat een charme! Karakteristieke vrijstaande woning met garage en diepe achtertuin, grenzend aan de vaart.
De woning èn de garage zijn gebouwd in Waterlandse stijl inclusief de grijze kleur op de houten gevels. Naast de woning een oprit naar de garage. Deze oprit biedt voldoende ruimte voor het parkeren van 2 auto's.
Via de poort loopt u zo de privacyvolle achtertuin in. De diepe tuin biedt heerlijke plekken om in de zon te zitten èn de mogelijkheid om uw eigen boot aan te leggen. Uw eigen oase van rust.
INDELING
Begane grond:
Entree aan de achterzijde van de woning, wasruimte met aansluiting wasmachine en toiletruimte. Gang met vaste kast. De zeer ruime woonkamer is sfeervol dankzij de zichtbare houten steunbalken en de gemetselde open haard. Veel lichtinval
dankzij de raampartijen aan drie zijden van de kamer.
Aansluitend de separate (woon)keuken met ruime opstelling voorzien van veel kastruimte en apparatuur. Vanuit de keuken kunt u de half betegelde badkamer inlopen. Er is een douchehoek en een wastafel. De badkamer sluit eveneens aan op de ruime slaapkamer met vaste kasten. Ook in de slaapkamer, welke ook vanuit de gang toegankelijk is, zijn de sfeervolle steunbalken zichtbaar.
Verdieping:
Links van de trapopgang een bergkast, rechts de overloop met kast ten behoeve van de CV ketel. Zowel aan de linker- als de rechterzijde van de overloop een ruime slaapkamer met vaste kastruimte en een prachtig boogplafond. Aan de achterzijde een heerlijk uitzicht op de tuin en de achtergelegen vaart.
De garage/berging is bijna 8 meter diep en 3,2 meter breed en heeft een enorme bergzolder. Thans is de ruimte in tweeën gedeeld, indien er 1 ruimte van gemaakt wordt, zouden er 2 auto's in geparkeerd kunnen worden.

Tot slot de heerlijke diepe en weelderige achtertuin, speels aangelegd met veel groen. En, als kers op de taart, de ligging aan vaarwater. Uw boot legt u aan in uw eigen botenhuis. De vaart is een heerlijk startpunt voor vele boottochten door het Waterlandse landschap, naar prachtige natuurgebieden als het Ilperveld of naar Amsterdam om vanaf de gracht de prachtige panden aan de grachtengordel bekijken.
Maar ook de Waterlandse winters zijn geweldig! Uw schaatsen onderbinden vanaf de steiger in de tuin voor een heerlijke tocht door het prachtige winterse landschap of met uw (klein)kinderen op de slee naar het Havenrak.

Het geheel is gelegen in een vriendelijke woonomgeving in beeldschoon Broek in Waterland.
Omringd door weilanden en water biedt Broek in Waterland de nodige rust als tegenpool van Amsterdam. Het behoort tot de mooiste dorpen van Nederland en ligt op nog geen 15 minuten autorijden van Amsterdam. Op slechts enkele minuten lopen bevindt zich de bushalte. Het openbaar vervoer is goed geregeld, heel regelmatig rijden bussen in minder dan 15 minuten naar Amsterdam CS. Middelbare scholieren kunnen met de bus of op de fiets naar o.a. Amsterdam of Volendam. In het dorp vindt u naast prachtige historische huizen een buurtsuper, groenteboer, basisschool en kinderdagverblijf, een bar/restaurant, een verrukkelijk pannenkoekenhuis, een gezellige markt op woensdag, de sportschool, een tennis- en voetbalvereniging en verschillende maneges. De directe omgeving biedt prachtige fiets-, wandel- en vaarroutes door het Waterlandse landschap.