Tuingracht 5 - De Rijp
Soort object:
grachtenpand
Woonoppervlakte:
262 m²
Bouwjaar:
1756
Perceeloppervlakte:
814 m²
Aanvaarding:
in overleg
Inhoud:
780 m³
Vraagprijs:
€ 939.000,- k.k.


Omschrijving

Groot en beeldschoon grachtenhuis (260 m2 wonen) met 6 slaapkamers en een tuin van 40 meter diep op het zuiden grenzend aan open vaarwater. Het betreft een Rijksmonument in zeer goede staat op 814 m2 eigen grond op een zeer goede locatie in het historische centrum van De Rijp. In 2008 is het geheel gerestaureerd en geïsoleerd.
De kamer en suite met grote deuren naar de tuin ademt zoveel sfeer en historie uit. Naast de 6 slaapkamers zijn er 2 badkamers en op de kapverdieping nog een douche. De verzorgde tuin heeft een steiger aan het water, vanaf je huis maak je de mooiste tochten naar het Alkmaardermeer en Amsterdam. Tuingracht 5 is een heerlijk familiehuis of een huis om gasten te ontvangen.

INDELING

Begane grond:
Grote kamer en suite met vaste kasten en schuifdeuren. Aan de voorzijde een prachtige woonkamer met zicht op de gracht en aan de tuinzijde een grote eetkeuken met een antieke smuiger (betegelde schouw). De eikenhouten keuken is op maat gemaakt en heeft een Belgisch hardstenen werkblad.
Houten vloerdelen in de woonkamer en deels plavuizen in de keuken, beiden met vloerverwarming.
Dubbele deuren naar de tuin op het zuiden met een groot en beschut terras, een gazon en een steiger aan het water.
Grote achteraanbouw met toilet, luxe wasruimte en een klompenhok.
Eerste verdieping:
Vier slaapkamers en twee badkamers met toilet. De ouderslaapkamer heeft een eigen badkamer en inloopkast.
Kapverdieping:
Grote overloop met inbouwkasten, twee slaapkamers en een douche.

BUITEN

De fraai aangelegde en diepe tuin ligt pal op het zuiden. Achter in de tuin staat een charmant tuinhuis aan het water met openslaande deuren, een houtkachel en elektra. Naast het tuinhuis staat een een houten schuur, met nog meer bergruimte.

DE RIJP

De Rijp ligt 24 kilometer boven Amsterdam en is gemakkelijk met de auto en het openbaar vervoer bereikbaar. Helemaal buiten wonen en met 30 minuten in hartje Amsterdam.
Het dorp ligt in het prachtige Wereld erfgoed gebied De Beemster. De Rijp heeft een echt dorps karakter waar de mensen elkaar begroeten op straat. Er is een actief verenigingsleven en de Rijper kermis is een feestweek. Er zijn o.a. een supermarkt, een drogist, een tennisvereniging en een voetbalvereniging. Recent zijn de 3 basisscholen onder één dak gehuisvest in een nieuwe school.
Middelbare scholieren gaan veelal op de fiets naar Purmerend en Alkmaar naar school. Met de bus is het ook prima te doen; met regelmaat rijdt de bus van en naar Purmerend/Alkmaar.
Over de provinciale weg zit u binnen 10 minuten op de A7 richting Amsterdam of Hoorn. Purmerend bereikt u binnen 20 minuten autorijden en Alkmaar met ongeveer een half uur.