Kerkbuurt 22 D - Marken
Soort object:
appartement
Woonoppervlakte:
53 m²
Bouwjaar:
1967
Inhoud:
140 m³
Aanvaarding:
in overleg
Vraagprijs:
€ 198.500,- k.k.


Omschrijving

Marken aan je voeten... Geweldig appartement op de bovenste verdieping met 2 grote kamers met hoge plafonds, een nieuwe badkamer, veel ramen en 2 Velux Cabrio balkonvensters naast elkaar met een panoramisch uitzicht over de Gouwzee, Marken, weilanden en de ondergaande zon. De balkonvensters tover je in enkele seconden om van dakramen naar privébalkon.

Het appartement ligt over de hele breedte van het pand heeft een woonoppervlakte van 53 m² conform de NENmeting (oppervlakte gemeten boven de 1,5 meter hoog). De totale vloeroppervlakte bedraagt 113(!) m². Het appartement biedt dus veel meer ruimte dan het getal doet vermoeden. Ook door de hoge nok voelt het zeer ruimtelijk aan.

De grote woonkamer met een nok van bijna 4(!) meter hoog heeft een groot dakraam op het oosten (ochtendzon), 2 ramen in de zijgevel en 2 Velux Cabrio balkonvensters aan de westzijde met een waanzinnig uitzicht over Marken, weilanden, de Gouwzee en de ondergaande zon.
Een balkonvenster bestaat uit een uitzettuimelvenster aan de bovenzijde met daaronder een uitzetbaar balkonelement. De grote slaapkamer met een nokhoogte van bijna 3 meter heeft eveneens een groot dakraam op het oosten en twee kleine dakramen met eveneens uitzicht over mooi Marken en de Gouwzee. De nieuwe badkamer ligt in het midden van de verdieping en heeft grote ramen op het oosten ('s morgens douchen in de zon), een wastafel, toilet, douche en aansluiting voor de wasmachine. In de woonkamer zijn aansluitpunten voor de nog door koper te plaatsen keuken.

In het voormalige raadhuis van Marken zijn vijf appartementen gerealiseerd met een gemeenschappelijke binnentuin op het zuidwesten. Het gebouw staat midden in het dorp op slechts 400 meter van de gezellige haven. Er zijn twee appartementen op de begane grond, twee appartementen op de eerste verdieping en dit penthouse over de gehele breedte van de tweede en tevens bovenste verdieping. De huidige centrale hal met entreedeur, grote wenteltrap en prachtig glas in lood raam blijft behouden. De toegangsdeur zal voorzien worden van een intercomsysteem met deuropener. De voormalige kluis van het raadhuis wordt ingericht als gemeenschappelijke fietsenberging.

VOORZIENINGEN
De appartementen worden voorzien van:
- dubbele beglazing
- woningscheidende vloeren
- wanden `behangklaar´
- brandwerende plafonds
- aansluitpunten afgedopt voor de keuken, het appartement wordt exclusief keuken opgeleverd
- een gemeenschappelijke nieuwe HR CV combi ketel (geplaatst in de fietsenberging)
- tussenmeters voor water en elektra
- intercominstallatie met deuropener, vanaf de toegangsdeur van elk appartement

MARKEN
In de top tien van Noordhollandse wandelklassiekers staat het "rondje Marken" ergens bovenaan. En dat snappen wij wel. Marken is een bijzonder kleurrijk schiereiland in het Markermeer. Dicht tegen elkaar aan staan woningen op terpen. De smalle stegen, ophaalbruggen en houten huizen lijken in een museum thuis te horen. Strak wit geschilderde kozijnen steken scherp af tegen het zwart en groen. De was wappert aan de roop in de wind en de boten dobberen in de haven. Marken is onderdeel van Waterland, een weids groen landschap ten noorden van Amsterdam met vele historische plaatsen waar van alles te doen is. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Het drassige landschap biedt een thuis voor vele water- en riet- en weidevogels.

Het busvervoer vanuit Marken wordt verzorgd door EBS. Het is enkele minuten lopen naar de bushalte (Minneweg). Van 's morgens vroeg tot s' avonds laat vertrekt er elk half uur een bus naar Amsterdam. En andersom.