Overweerse polderdijk 49 - Purmerend
Soort object:
eengezinswoning
Perceeloppervlakte:
500 m²
Aanvaarding:
in overleg
Inhoud:
230 m³
Woonoppervlakte:
67 m²
Vraagprijs:
€ 398.500,- k.k.


Omschrijving

Vrijstaand huis op de Overweerse polderdijk. Wat een buitenkans! Wonen op deze idyllische plek. Het huis is niet groot maar het perceel is groot genoeg om eventueel uit te breiden. Het betreft maar liefst 500 m² (eeuwig durend afgekochte erfpacht). Hier kunt u in een oase van rust wonen op 5 minuten lopen van de binnenstad van Purmerend.

Indeling:
De boerendeur geeft toegang tot de lichte entreehal met bovenlicht en charmante houten bordestrap. De hal is middels een schuifdeur gescheiden van de woonkamer met balkenplafond, vaste kasten en betegelde schouw met kachel. De dubbele schuifdeuren tussen de woonkamer en de woonkeuken bieden de mogelijkheid de twee ruimtes samen te voegen of juist van elkaar te scheiden. De woonkeuken biedt voldoende ruimte voor een eettafel en is voorzien van een eenvoudige opstelling. Aansluitend toegang tot de betegelde douchecel. Aan de andere zijde van de woonkeuken bevindt zich een tochtportaal met toiletruimte en de achterdeur. Ook de aangebouwde serre is toegankelijk vanuit de keuken.
Via de trap met ter hoogte van het bordes een raam, komt u op de kleine overloop van de verdieping. Thans is de verdieping in gebruik als een grote slaapruimte (voorheen 3 slaapkamers). Er zijn twee dakkapellen, meerdere dakramen en een wastafel.

Op het erf is voldoende ruimte om te klussen, fietsen te stallen en dergelijke. Er zijn 2 inpandig bereikbare schuren van totaal circa 37 m². Achterop het erf is een vergroot chalet van circa 33 m². Aan de voorzijde van de woning een verzorgde tuin en grote oprit, waar minimaal 2 auto's geparkeerd kunnen worden. En dan de royale zij- en achtertuin met meerde plekken om van de zon te genieten. Veel groen, terras en heerlijke plekken om te zitten of voor kinderen om te spelen.

Momenteel wordt er naast het perceel, grenzend aan de tuin, een strook dijkgrond van het Hoogheemraadschap gebruikt (een gedeelte van kadastraal perceel 6018, zie kadastrale kaart). Hier is een steiger aan de Ringvaart is gemaakt. Dit stuk valt geheel buiten de verkoop.

De woning is aan een renovatie of zelfs aan vervanging toe. Wij zoeken iemand die daar 'doorheen' kan kijken, want zo'n bijzondere locatie komt niet vaak te koop!