Zuiderwouder Dorpsstraat 22 - Zuiderwoude
Soort object:
eengezinswoning
Perceeloppervlakte:
375 m²
Aanvaarding:
in overleg
Inhoud:
461 m³
Woonoppervlakte:
120 m²
Vraagprijs:
€ 679.500,- k.k.


Omschrijving

Zeer charmant vrijstaand woonhuis met een grote zonnige tuin grenzend aan open vaarwater en een fantastisch uitzicht over de landerijen. Aan de voorzijde is er ruimte om een auto te parkeren op eigen erf. De woonkamer met half open keuken heeft openslaande deuren naar de grote tuin. Er is een aparte eetkamer met open haard en een af te sluiten televisiekamer. Op de verdieping zijn twee grote slaapkamers met vaste kasten en in de uitbouw op de begane grond een derde slaapkamer en de badkamer. Dit huis heeft zoveel sfeer, we worden er blij van. Ook van de grote tuin aan het water met fraaie bomen, een grasveld, zonneterras en een aanlegplek voor een eigen bootje. Een fijn begin voor zomerse vaartochten door het Waterlandse landschap! En u vaart zo naar Amsterdam of het IJsselmeer.

Zuiderwoude, parel in het Waterlandse landschap, is het oudste dorp in de gemeente Waterland. Gelegen net boven Amsterdam, omgeven door water en weiland. Zuiderwoude heeft een goede openbare basisschool (De Overhaal), een huis-aan-huis bakker, een SRV-wagen voor de kleine boodschappen, een idyllisch kerkje waar behalve kerkdiensten ook concerten en exposities worden gehouden en Theetuin ´t Einde. Het is 2 km rijden naar de winkels in Monnickendam en met vijftien minuten rijden bent u in Amsterdam. Bus 315 rijdt via Zuiderwoude, van Marken naar Amsterdam CS. Overdag rijdt deze bus om het half uur. Vanuit Broek in Waterland vertrekken verschillende bussen 's morgens om de twee/drie minuten naar Amsterdam CS. Buiten de spits rijden ze om de 10 minuten. Een buurtbus vertrekt 's morgens om 7.50 uur naar Broek in Waterland al is het maar een kort ritje met de fiets of auto.

INDELING WOONHUIS
Begane grond:
Entree, toilet, kast met wasmachine aansluiting.
Eetkamer aan de voorzijde van de woning met grote raampartijen, een allesbrander, een prachtige houten vloer en een open houten trap. Woonkamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar de tuin en half open keuken met zicht op de tuin en landerijen.
Tussen de voor- en achterkamer nog een ruimte, thans in gebruik als televisiekamer(tje).
De voormalige aangebouwde schuur is omgebouwd tot een fijne slaapkamer met lichtinval van 3 kanten en een deur naar de tuin. Vaste ingebouwde kast. De badkamer met douche en wastafel is vanuit de hal te bereiken.
Verdieping:
Bereikbaar met open trap vanuit de eetkamer. Deze verdieping ligt onder de kap en is verdeeld in twee grote slaapkamers met een hoge nok. De kamers hebben een dakraam en een raam in de gevel en lekker veel bergruimte/kastruimte.

De buitenzijde van de woning is afgewerkt met Red Cedar hout. De woning is goed geïsoleerd. De aanwezigheid van een slaap- en badkamer op de begane grond maakt de woning ook geschikt voor ouderen of mensen die slecht ter been zijn. De woning staat geregistreerd als beeldbepalend voor de omgeving. De oorspronkelijke woning is waarschijnlijk al gebouwd voor 1900, maar door de jaren heen zijn er aanpassingen/verbouwingen gedaan. De huidige bewoners hebben de woning in 2005 uitgebouwd met behoud van de originele sfeer.