Taxaties :
Waardebepaling

U wilt uw woning verkopen en wilt weten wat uw woning waard is.
Geheel vrijblijvend maken wij een waardebepaling van uw woning, zonder financiële verplichtingen.
Wanneer u zover bent en daadwerkelijk over wilt gaan tot verkoop komen wij bij u langs voor een advies en het bespreken van een goede strategie voor de verkoop van uw huis.

 

Taxatierapport

Als u een woning koopt of geld wilt lenen voor een verbouwing, heeft u bij het afsluiten van een hypotheek veelal een taxatierapport nodig. Financiering is een veelvoorkomende reden waarbij een taxatierapport vereist is. De geldverstrekker (bank) wil daarmee zekerheid hebben van de waarde van het onderpand (de woning) voor de hypothecaire lening. Dit kan zijn voor een hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De kosten voor een taxatierapport zijn in veel gevallen aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

De waarde wordt bepaald door een groot aantal factoren zoals de actuele marktsituatie, het bestemmingsplan, de staat van onderhoud, het materiaalgebruik, de indeling, voorzieningen, oppervlakte, inhoud, ligging en directe omgeving. De woning wordt gemeten volgens de officiële NEN-norm. Volkert Makelaardij beschikt over de benodigde markt- en vakkennis om een goed onderbouwde inschatting van de waarde van de woning te maken. Onze gecertificeerde taxateurs zijn ingeschreven in het register van VastgoedCert en beschikken over de benodigde vak- en marktkennis. Door periodieke hercertificering wordt de kwaliteit en kennis gewaarborgd.

Volkert Makelaardij is aangesloten bij de validatie instituten NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en Taxateursunie. Deze instituten controleren zowel de taxateurs als de taxatierapporten. U kunt dus vertrouwen op onafhankelijke, objectieve en betrouwbare taxatie met een officieel taxatierapport, opgesteld volgens de richtlijnen van alle erkende financiële instanties.
Informeert u naar onze tarieven.

 


Taxatie Bijzonder Beheer

Als er een betalingsachterstand is bij de hypotheek komt een eigenaar van het onroerend goed in contact met de afdeling bijzonder beheer van de bank. Bij een mogelijk (gedwongen) verkoop of executieveiling is het belangrijk voor de bank en de woningeigenaar om de waarde van de woning te weten. Dan is een taxatierapport voor bijzonder beheer nodig. De taxateurs van Volkert Makelaardij zijn opgeleid en gespecialiseerd in bijzonder beheer taxaties. Op professionele en integere wijze zorgen zij voor een objectieve vaststelling van de marktwaarde en de benodigde opiniewaardes.
Informeert u naar onze tarieven.